Onze koffies

Bici staat voor Bicicletta, oftewel fiets. En daar is het allemaal mee begonnen. Koffie bereiden op een bakfiets.

Dit is daarom ook de basis geworden van de door ons aangeboden koffie’s en vandaar ook vernoemd naar fiets-gerelateerde elementen. Met trots presenteren wij:

Bici Barista Coffee’s

Bici Barista Pedale koffie

Pedale

Smaak: Noot-Pittig-Chocolade

Zonder pedalen kun je niet op souplesse rijden, maar met deze all rounder espresso maak je perfecte Cappuccino en Latte specialiteiten. Maar ook als espresso is deze heerlijk door zijn ietwat pittige afdronk.

Herkomst:  Kenia, Colombia

Bici Barista Freno koffie

Freno

Smaak: Krachtig-Romig-Vol

Freno betekent rem, en dat doe je voor deze koffie, deze koploper heeft juist geen bittere  ondertoon wat veel espresso’s in zijn klasse wel hebben, juist vol van smaak en met een romige cremalaag. Door een solide melange is de smaak van deze koffie het hele jaar door zeer consistent en hoog gewaardeerd.

Herkomst: Narino, Colombia

Bici Barista Weert

Cerchione

Smaak: Vriendelijk-Zacht-Zoet

De velg, oftewel Cerchione in het Italiaans, is een heerlijk zoete espresso. Ideaal voor een mooie americano, café crema of als cappuccino. Deze alleskunner is een ideale melange en al jaren een fijne koffie op onze baristavoertuigen. Sinds kort opnieuw gemelangeerd en vers gebrand.


Herkomst: Guatemala, Brazilië, Colombia, Ethiopië

Bici Barista Giro koffie

Giro

Smaak: Gebalanceerd-Mokka-Fruitig

Giro is Italiaans voor fietstochtje, Het welbekende rondje door Italië is een lange rit, deze koffie leent zich daarom ook prima voor langlopende koffie’s, zoals filterkoffie, slow coffee en zelfs met een percolator zet u hier een meesterlijke koffie mee weg waar menig kopman blij van wordt dankzij zijn fruitige en frisse afdronk.

Herkomst: Ethiopië

Bici Barista Sella koffie

Sella

Smaak: Mild-Zoet-Soepel

Sella is zadel en zo voelt deze koffie ook, als een heerlijk goed zittend zadel waar je makkelijk de Dolomieten mee kan doorkruisen. Hij staat bekend om zijn zoete smaak met chocolade en nootachtige tonen. Deze koffie drinkt u met veel plezier. 

Herkomst: Costa Rica

Bici Barista Manubrio koffie

Manubrio

Smaak: Stevig-Allrounder-Robust

Manubrio betekent stuur, en zonder stuur kun je niet fietsen. Deze zeer toegankelijke koffiebonen zijn zeer geschikt voor degene die van een volle stevige koffie houden. Heerlijk als ‘gewone koffie’, maar ook lekker als espresso. Deze melange heeft naast de mooiste arabica ook een tikkeltje robusta bonen.

Herkomst: Peru, Colombia en India

Bici Barista Banda koffie

Banda

Smaak: Lichtzoet-Fris-Chocolade

Banda betekent Band niet zo zeer fietsband maar meer de onderlinge band die een wielrenteam heeft, gefocust om te winnen en dat doet deze koffie dan ook. Deze Supreme koffie afkomstig uit de Andes wordt handgeplukt en alleen de beste bessen komen hiervoor in aanmerking, samen wordt dit een heerlijke zachte koffie die je heerlijk kunt blijven drinken. Echt voor de zachte koffie fanaat.

Herkomst: Andes-Colombia

Bici Barista Raggio koffie

Raggio

Smaak: Zacht-Bloemig-Kaneel

Raggio is spaak in het Italiaans, zonder spaken houdt de velg niet. en deze bijzondere koffie komt uit Centraal Midden Amerika, deze koffie rijpt heel rustig in een schaduwrijke plantage en daardoor heeft hij een lichte bloemige smaak. zeker een aanrader voor de koffiefanaat die houdt van smaakvolle espresso of slow coffee.

Herkomst: Peru

Bici Barista Raggio koffie

Forcellino

Smaak: Zoet-Kruidig-Exotisch

Forcellino betekent stuurwielnaaf. Deze Indonesische koffie vind je centraal op het eiland Sulawesi. Deze koffie wordt op een hoogte van 1.000-2.000 meter in een vochtig klimaat verbouwd. De exotische zoete smaak wordt versterkt doordat het vruchtvlees van de koffiebessen als compost gebruikt wordt. De perfecte keuze voor slow coffee zoals bijvoorbeeld filterkoffie, maar ook fantastisch als basisespresso voor een cappuccino of Latte Macchiato.

Tip: gebruik eens een plantaardige melk als cappuccino of latte bij deze koffie!

Herkomst: Kalossi, Sulawesi Indonesië

Bici Barista Parafango koffie

Ponticello

Smaak: Pittig, chocolade, noot

De Ponticello is een single origin koffie uit India, Monsoon Malabar. Hij is er voor de fans van sterke koffie met zijn volle en ronde smaak. Echt een hele mooie koffie. Hou je van onze Pedale of onze Banda? Dan is de Ponticello zeker een aanrader! En zoals altijd bij Bici Barista heeft deze weer een Italiaans fietsonderdeel als naam: remleiding!

Herkomst: India, Malabar

Bici Barista Parafango koffie

Parafango (decafé)

Smaak: Vol-Chocolade-Mocca

Parafango is spatbord en dat heb je nodig om niet onder te stoffen. Het was echt een moeilijke maar we hebben een decafé koffie gevonden waar zelfs koffiekenners vrolijk van worden. Absoluut lekkere koffie met veel smaak van chocolade wat duidelijk zijn oorsprong legt in Brazilië. Je mist in deze koffie niks behalve de cafeïne!

Herkomst: Brazilië

Koffie bestellen: