Onze koffie’s

Bici staat voor Bicicletta…fiets en daar is het allemaal mee begonnen. Koffie bereiden op een Bakfiets.

Dit is daarom ook de basis geworden van de door ons aangeboden koffie’s en vandaar ook vernoemd naar fiets-gerelateerde elementen. Met trots presenteren wij:

Bici Barista Espresso-melanges

Bici Barista Pedale koffie

Pedale

Smaak: Noot-Pittig-Chocolade

Zonder pedalen kun je niet op souplesse rijden, maar met deze all rounder espresso maak je perfecte Cappuccino en Latte specialiteiten. Maar ook als espresso is deze heerlijk door zijn ietwat pittige afdronk.

Herkomst: Costa Rica, Guatemala, Brazilië, Colombia, Kenia

Bici Barista Freno koffie

Freno

Smaak: Krachtig-Romig-Vol

Freno betekent rem, en dat doe je voor deze koffie, deze koploper heeft juist geen bittere  ondertoon wat veel espresso’s in zijn klasse wel hebben, juist vol van smaak en met een romige cremalaag. Door een solide melange is de smaak van deze koffie het hele jaar door zeer consistent en hoog gewaardeerd.

Herkomst: Guatemala, Brazilië, Colombia

Bici Barista Campanello koffie

Campanello

Smaak: Vriendelijk-Zacht-Zoet

Deze Fietsbel doet zijn naam eer aan. Vriendelijk klingelt hij er op los bij het demarreren, deze koffie is favoriet op onze Barista voertuigen, geen complexe samenstelling maar vooral zacht, zoet en met een mooie crema. Zowel een heerlijke zoete espresso als ook een fantastische Lungo of Americano deze melange is een ware alleskunner.

Herkomst: Guatemala, Brazilië, Colombia, Ethiopië

Bici Barista Single Origin (Filterkoffie)

Bici Barista Giro koffie

Giro

Smaak: Gebalanceerd-Mokka-Fruitig

Giro is Italiaans voor fietstochtje, Het welbekende rondje door Italië is een lange rit, deze koffie leent zich daarom ook prima voor langlopende koffie’s, zoals filterkoffie, slow coffee en zelfs met een percolator zet u hier een meesterlijke koffie mee weg waar menig kopman blij van wordt dankzij zijn fruitige en frisse afdronk.

Herkomst: Ethiopië

Bici Barista Sella koffie

Sella

Smaak: Mild-Zoet-Soepel

Sella is zadel en zo voelt deze koffie ook, als een heerlijk goed zittend zadel waar je makkelijk de Dolomieten mee kan doorkruisen. Hij staat bekend om zijn zoete smaak met chocolade en nootachtige tonen. Deze koffie drinkt u met veel plezier. 

Herkomst: Costa Rica

Koffie bestellen: