Coffee workshop

Workshop van boon naar koffie!

Al meerdere jaren geeft Bici Barista de workshop “van boon naar koffie”. 

En nu eindelijk in onze eigen Baristaschool te Nederweert! Dit is de basis voor al onze trainingen. Een leuke en vooral leerzame ervaring op gebied van koffie. Deze training is voor iedereen die wat meer wil weten over koffie.

Er wordt alles verteld over de oorsprong van de koffie, de soorten koffiebonen, waar je op moet letten. 

Hoe gaat het branden van koffie precies? Termen zoals Slow roasting, brandprofiel, blends etc.

Verder worden er manieren van koffie bereiden uitgelegd.

Dus veel proeven !

Natuurlijk gaan we koffie bereiden en hoe zetten we een perfecte espresso? Dit is de basis van meerdere koffievarianten. 

Na afloop ontvang je een goodiebag waar je thuis mee aan de slag kunt. De cursus duurt circa 2 uur. De kosten zijn 39,95 Euro per persoon.

Nieuw! Is de Latte Art Cursus! 

Deze cursus was voorheen een onderdeel uit onze professionele Horeca Trainingen die wij nog steeds verzorgen voor restaurants en espressobars. Een 2,5 uur durende cursus waar wij je leren alles over opschuimen op diverse manieren die je thuis ook kan doen, zonder of met je eigen espressomachine. Ook mooie figuren maken en latte etching komt aan bod. 

Zo kan ook jij melk opschuimen voor die overheerlijke cappuccino met dat het leuke hartje of een perfect opgedeelde Latte Macchiato te serveren. Dit is dus puur creaties maken en geen basis koffieles.

En voor de Latte Art cursus 42,95 per persoon. De duur 2,5 uur

Je kunt je inschrijven voor alle trainingen als groep voor bijvoorbeeld een bedrijfsuitje of een vriendengroep van 6-12 personen. Maar ook individueel dan vormen wij groepen. Mail ons dan op workshop@www.bicibarista.nl en wij verzorgen het verder.

Professionals next level training.

Voor de doorgewinterde aspirant barista die al een basiscursus hebben gevolgd en nu zelf ook een halfautomaat ( espressomachine met zeefdrager, ook wel piston genoemd) in bezit hebben doen wij een professionele training die gelijkwaardig is aan de horecatraining. Dit is een 2 daagse cursus van elk 3 uur met intensieve training op consistentie en vorm. Het betreft repeteren van latte art, afstellen molen en afstellen espressomachine. Hier zit ook huiswerk bij en op de laatste dag een klein examen. Deze trainingen worden gegeven in groepjes van max. 4 personen. Let wel op dat enige ervaring met een halfautomaat is vereist en men ook er een in bezit moet hebben. De cursus is totaal 124,95 euro per persoon voor 2x 3 uur. 

Alle workshops starten in januari en zijn doordeweeks van maan t/m vrijdag. Vanaf 19:00 uur. Of op afspraak.