Coffee workshop

Workshop van boon naar koffie!

Al meerdere jaren geeft Bici Barista de workshop “van boon naar koffie”. 

En nu eindelijk in onze eigen Baristaschool te Nederweert! Dit is de basis voor al onze trainingen. Een leuke en vooral leerzame ervaring op gebied van koffie. Deze training is voor iedereen die wat meer wil weten over koffie.

Er wordt alles verteld over de oorsprong van de koffie, de soorten koffiebonen, waar je op moet letten. 

Hoe gaat het branden van koffie precies? Termen zoals Slow roasting, brandprofiel, blends etc.

Verder worden er manieren van koffie bereiden uitgelegd.

Dus veel proeven!

Natuurlijk gaan we koffie bereiden en hoe zetten we een perfecte espresso? Dit is de basis van meerdere koffievarianten. 

Na afloop ontvang je een goodiebag waar je thuis mee aan de slag kunt. De cursus duurt circa 2 uur. De kosten zijn €54,95 per persoon in groepsverband.

Je kunt je individueel inschrijven, of inschrijven als groep voor bijvoorbeeld een bedrijfsuitje of een vriendengroep van 6-10 personen. Als je je individueel inschrijft, zorgen wij voor de groepsvorming. Als je liever alléén of met zijn tweeën deelneemt, kunnen we dat ook verzorgen a €65,00 per persoon.
Neem contact met ons op en wij verzorgen het verder.

Professionals next level training.

Voor de doorgewinterde aspirant-barista die al een basiscursus heeft gevolgd en nu zelf ook een halfautomaat ( espressomachine met zeefdrager, ook wel piston genoemd) in bezit heeft, verzorgen wij een professionele training die gelijkwaardig is aan de horecatraining. Dit is een cursus met intensieve training op consistentie en vorm. Het betreft repeteren van latte art, afstellen molen en afstellen espressomachine. Hier zit ook huiswerk bij en een klein examen. Deze trainingen worden gegeven in groepen van max. 4 personen. Let wel op dat enige ervaring met een halfautomaat is vereist en men ook er een in bezit moet hebben. De cursus is totaal 129,50 euro per persoon voor 4 uur. 

Alle workshops starten eind oktober tot en met februari en zijn doordeweeks van maan t/m vrijdag. Vanaf 19:00 uur, of op afspraak.